New and Blue!

Before: The pathway under the arbor going to the cantina.
Before: The pathway to the pergola.
We selected blue buff supreme for the new walkway material. Supreme indeed!
We discovered the pathway was resting on just a bed of sand. Throughout the years it became very uneven because it was lacking a stable base layer.
Bricks are out!
All the bricks were then neatly stacked and will be re-purposed for another project in the future!
We added in several ton of crushed limestone rock and compacted it to make a nice stable base for the new stone.
An inch of sand is added on top of the crushed rock to help level the stones.
With natural stone, each stone varies in thickness, which provides a challenge for installation and leveling, but the end result is amazing!
After: The slight serpentine curves add so much interest to this pathway! It is a treat to take a walk on!
What a beautiful frame of wood, stone and plants!
The completed pathway to the pergola!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *